Eindelijk bedrijven in bedrijvenzone Affligem!

bedrijven, affligem, id park, bedrijvenzone

Spooksite krijgt na zeven jaar leegstand eerste gebruikers.

Zeven jaar na de plechtige opening van bedrijvenzone ID-Park in Hekelgem, hebben de eerste bedrijven zich er eindelijk gevestigd. De oorspronkelijke vraagprijs voor de gronden bleek te hoog, waardoor het domein een verloederde spooksite werd. Maar onder impuls van een nieuwe ontwikkelaar zakte de prijs, met resultaat.

ID-Park ligt naast de drukke Brusselbaan, op een domein dat voordien eigendom was van vrachtwagenhandelaar Foucquart. De site werd op 1 juli 2010 plechtig ingehuldigd, maar tot gisteren bleek dat het bedrijventerrein vooral ingenomen werd door onkruid. Dat geen enkel bedrijf zich er wilde vestigen, had vooral te maken met de hoge vraagprijs van 170 euro per vierkante meter. Dat bedrag werd, onder impuls van een nieuwe ontwikkelaar, teruggebracht tot 150 euro. Bovendien werd de bedrijvenzone beter gepromoot.

”Vroeger bood men hier acht grote kavels aan - te nemen of te laten”, vertelt sales co├Ârdinator Jo Borremans. “Wij hebben de loten onderverdeeld in kleinere kavels, waardoor we ook andere bedrijven ge├»nteresseerd kregen. Van de zeven grote loten zijn er intussen twee verkocht. En op een andere kavel werden acht bedrijfsunits gebouwd.”

Intussen vonden al vier bedrijven de weg naar ID-Park. Het gaat om All Visual (reclame en belettering), Rensol (zonnepanelen en warmtepompen), VI Schrijnwerk en textielrecyclagebedrijf Curitas. Volgens gedelegeerd bestuurder Koen De Vos van Curitas was de keuze voor Hekelgem niet onlogisch. “We zijn momenteel in Zaventem gevestigd, maar op verkeersvlak is dat een echte rattenval”, legt De Vos uit. “Wij hebben 25 mensen in dienst, waarvan 19 vrachtwagenchauffeurs. Door de drukte op de Ring konden we onze ophalingen niet langer op een normale manier doen. Hier zitten we rustiger, en toch vlakbij de E40.” Het bedrijf verhuist begin volgend jaar naar Hekelgem.

Ook All Visual, dat al enkele jaren in Liedekerke gevestigd is en zeven werknemers telt, verhuist naar de nieuwe bedrijvenzone. “De industriezone Begijnenmeers in Liedekerke zit overvol, en is ook heel duur”, zeggen zaakvoerders Jess Donckels en Joris Heymans. “Wij hebben een jong en degelijk team. Omdat we die werknemers graag willen behouden, verkozen we om in de streek te blijven.”

All Visual verhuist op 2 mei, en zal in Hekelgem over 475 vierkante meter aan bedrijfsruimte beschikken. “Wij hadden vooral plaats nodig voor onze trailer, die achttien meter lang is”, klinkt het. “Een grote loods huren, was voor ons te duur. Dit is anderzijds de ideale locatie. We polsten vier jaar geleden ook al eens, maar toen was de prijs te hoog. Nu hebben we genoten van nieuwe voorwaarden.”

Bron: Het Laatste Nieuws

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Affligem en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN